Süzme Bal Ne Demek?
Süzme Bal Nedir ?
Arıcılar olgunlaşmış olan peteklerin bir kısmını kovandan alır, peteklerin sırını bozar ve bal süzme makinasında santrüfüj ederek bal sağımı yapar.
Bu bal süzme bal olarak adlandırılır.
Süzme Bal mı, Petekli Bal mı Tüketmeliyiz ?
Balmumu işçi arıların bal harcayarak mum bezlerinde ürettiği, yavru üretimi ve bal depolamak amacıyla peteğini ördüğü bir maddedir. Kimyasal olarak, yağ asitlerinin esterlerinden ve uzun zincirli alkol bileşiklerinden oluşan bir maddedir.
Balmumu insanlar ve diğer memelilerin bağırsaklarında çok az parçalanabilir, bu nedenle önemsiz bir besin değerine sahiptir. Bazı kuşlar ve özellikle balmumu güvesi larvalarının ana besin kaynağıdır.Arıcılar, balı süzülmüş olan petek çıtalarını arıların yeniden bal depolaması için tekrar kovana yerleştirir. Böylece arılar yeniden petek örmek için zaman kaybetmez ve bal harcamaz.
Süzme bal tüketerek, hem balın şifasından faydalanırız hem de arıların daha fazla bal üretmesine destek olabiliriz.